Kemiteknik för återvinning av mobiltelefoner

Kemiteknik för återvinning av mobiltelefoner

Välkommen till en lärarfortbildning med fokus på aktuell forskning om resursåtervinning och demonstration av en laboration för gymnasieelever.

Många metaller som krävs för vår moderna teknik är begränsade resurser och behovet av att kunna återvinna dessa ökar. Kritiska material används i många produkter av stor betydelse för modern teknik så som mobiltelefoner, solpaneler, elfordon och energieffektiva ljuskällor. Tillgången till dessa metaller är begränsad och behoven förväntas öka drastiskt.

Det finns också geopolitiska aspekter kring tillgången för dessa metaller och mineral. Att kunna återvinna dessa material är därför av stort intresse. Lär dig mer om återvinning av kritiska material, aktuell forskning och hur du kan knyta an till detta med en laboration för gymnasieelever.

Fortbildningen sker online via mötesverktyget zoom och är uppdelad på två träffar. Som deltagare kan man välja att delta endast i första träffen eller vid båda tillfällena. Mellan träffarna får samtliga deltagare instruktioner till laborationen och kan själva prova att utföra den i egna lokaler.

Tid: to 22 okt kl.16.00-17.30 samt
ti 27 okt kl. 16.00-17.00 (frivillig träff)
Plats: online
Målgrupp: ämneslärare i kemi gymnasiet

Anmäl dig till ”Kemiteknik för återvinning av mobiltelefoner”

Läs om vilka fortbildningar vi erbjuder just nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.