​Grattis till alla vinnare i FIRST LEGO League!

​Grattis till alla vinnare i FIRST LEGO League!

Den 5-6 november avgjordes årets deltävling i Stockholm online. Vi såg en otrolig kämpaglöd hos deltagarna trots distans-situationen och de uppkopplade domarna från Vetenskapens Hus fick ett tufft uppdrag med att utse vinnare. Projekt-, kärnvärdes- och teknikpresentationerna genomfördes helt på distans. 17 lag var anmälda och alla deltagare kämpade på fantastiskt bra.

Vinnarna i de olika kategorierna blev

FIRST LEGO League Champion

Lego Friends

Kärnvärdepriset

Uttrarna

Projektpriset

1:a pris – Nannaskolan
2:a pris – Lego Friends

Robottävlingen

1:a pris – Lego Friends
2:a pris – Walkie

Teknikpriset

1:a pris – Piko
2:a pris – Vallatorpsskolan 2

Lagledarpriset

Albin Holmqvist, Fredrikshovs slotts skola

First Lego League är världens största teknik- och vetenskapstävling för barn och ungdomar åldrarna 10-16 år. Projektet sträcker sig under en större del av läsåret och deltagarna arbetar praktiskt med egna idéer. I arbetet ingår att fördjupa sig inom det årliga temat och forska kring ett problem som eleverna formulerar själva, lösa uppgifter kring konstruktion av en Lego-robot samt programmera denna och marknadsföra sin problemlösning.

Läs mer om First Lego League

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.