Föräldraengagemang

Att ha engagerade föräldrar är nog det som alla lärare strävar efter och längtar efter. I lagom dos!

Anna B WYL

Som lärare på lågstadiet har jag väldigt mycket föräldrakontakt –personligen  via mail och veckobrev. Det är viktigt att föräldrar får veta vad som händer i skolan och hur deras barn utvecklas och har det. Det är även viktigt för eleverna att känna att det som händer i skolan får vårdnadshavarna veta. Både det positiva och negativa. Ett positivt engagemang kan ju vara att man som förälder kan ställa upp och vara med på olika aktiviteter, att eleverna kommer i tid till skolan, att eleverna är utvilade och har ätit frukost och så vidare.

Ibland går föräldraengagemanget till överdrift och föräldrar ”lägger sig i” saker i skolan som de inte har att göra med. En del vill prata om andra elever, vilket inte är okej. En del vill prata om hur undervisningen ska gå till eller planeras. En del vill ifrågasätta innehåll i undervisningen. Vi lärare i vår profession vet vilket innehåll och vilken undervisning som ska bedrivas, lita på det!

Anna Brandberg
Lärare på Klastorpsskolan

Lyssna på på podden Engagerade föräldrar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.